Emprover

  • Microservices
  • UX op basis van gebruikersonderzoek
  • Onbeperkt schaalbaar

Het bedrijf

Elke organisatie beweert naar haar eigen medewerkers te luisteren. Maar vaak blijft het bij goede bedoelingen zonder de juiste tools. Emprover biedt organisaties een SaaS platform om ideeën constructief te verzamelen, te verwerken en te evalueren.

Met behulp van webapplicaties en mobiele apps introduceert het bedrijf een toegankelijke manier voor multidisciplinaire teams om samen te werken. Daarnaast begeleidt Emprover dit samenwerken volgens agile principes en introduceert het scrum in organisaties. Sinds 2016, toen de eerste klanten Emprover gingen gebruiken, is het platform technisch geavanceerd, maar tegelijkertijd praktisch gebleven.

“Als SaaS-ondernemer ben je sterk afhankelijk van ontwikkelaars. Bij Kings Code heb ik collega's gevonden die mee ondernemen, mee willen denken in de ideeën en realistisch blijven als ik dat zelf even verloren ben.”

Jan Nouwens

CEO Emprover

Kings Code

Achtergrond

Emprover is een van onze langst bestaande relaties. Kings Code was betrokken bij de ontwikkeling van de allereerste webapplicatie van het bedrijf. We werken al vele jaren samen aan het uitbreiden en verbeteren van de software, in een periode waarin technologische mogelijkheden aanzienlijk zijn gegroeid. Gedurende deze tijd hebben ook steeds grotere organisaties en overheden hun weg naar Emprover gevonden. Het werd tijd om op te schalen.

Probleem

Het oude systeem was onvoldoende in staat om mee te groeien met het succes en ambities van Emprover. Het opschalen naar een SaaS-architectuur van deze eerste versie gaf teveel complicaties. Daarnaast werd in het verleden vaak meer nadruk gelegd op technische haalbaarheid dan op de beste gebruikerservaring bij designbeslissingen. Dit begon de bruikbaarheid van de software voor een breder publiek negatief te beïnvloeden.

Oplossing

UX research

In de Discovery-fase hebben we uitgebreid onderzoek gedaan naar de gebruikerservaring van de eerste generatie gebruikers. Naar aanleiding van diverse user interviews zijn pijnpunten in kaart gebracht en samen met Emprover oplossingen bedacht om de moderne toolset van de grond af intuïtief en toegankelijk te ontwerpen.

Infrastructuur

Om het systeem van de grond af direct flexibel op de zetten, kozen we voor het gebruik van Microservices om met losse services de uitbouw van het systeem te vereenvoudigen. Voor het onderhouden en automatisch implementeren van nieuwe onderdelen kozen we voor Kubernetes voor het op grote schaal kunnen uitvoeren van containerapplicaties.

Gebruikersinterface

Het systeem kent diverse complexe taken. Functionaliteit en gebruikersinterface zijn vooraf uitvoerig ontworpen samen met Emprover en bevindingen uit de Discovery-fase. De visuele uitstraling van het systeem kan worden aangepast aan de wensen van elk bedrijf of overheidsinstantie.

Klaar voor de toekomst

We zijn ontzettend trots op de grote vooruitgang die we samen met Emprover hebben geboekt. Het systeem is niet alleen gebruiksvriendelijker geworden, maar het is ook technisch volledig gereed om als SaaS-oplossing door een enorm aantal gebruikers te worden gebruikt.

Eindgebruikers