Hexspoor

W ebshopkoppelingen via centrale middleware

Het bedrijf

Hexspoor is een fulfillment bedrijf dat gespecialiseerd is in de opslag en verzending van goederen voor webshops. Hexspoor biedt een breed scala aan e-commerce fulfilment diensten aan. Daarnaast kan Hexspoor haar klanten ondersteunen met klantenservice en debiteurenbeheer.

Karakteristiek voor Hexspoor is de zorg en aandacht voor functionaliteit én actualiteit van hun software. Precies ook de reden waarom Hexspoor en Kings Code en perfecte match vormen. Al meer dan 10 jaar werken we actief samen en realiseert Kings Code tal van softwarematige oplossingen voor procesversnelling, optimalisatie en klantspecifiek maatwerk.

Het indrukwekkende klantenbestand van Hexspoor omvat namen als Amnesty International, Trimbos en Natuurmonumenten. De service en expertise van Hexspoor blijkt uit de reeks van vijf opeenvolgende Gazellen Awards en de toekenning van een FD Gazelle International Award.

Key features

  • Datawarehouse
  • API koppelingen
  • Klantenportaal

Kings Code

Achtergrond

Hexspoor ontvangt bestellingen uit een veelheid aan externe bronnen. Dit kunnen webshop platformen zijn maar ook administratieve kantoorsoftware. In het verleden heeft Hexspoor samen met Kings Code een maatwerk systeem gebouwd voor het managen van bestellingen en administratie. Voor het koppelen van een nieuwe webshop (lees: nieuwe externe bron) aan dat systeem, was telkens maatwerk software benodigd, om de nieuwe shop te koppelen aan dit systeem.

Probleem

Door het groeiend aantal nieuwe webshops begonnen er doorlooptijdprobleem te ontstaan. Het steeds tot stand brengen van maatwerk koppelingen vergde teveel tijd. Daarnaast liep de snelheid en onderhoudbaarheid van het systeem tegen grenzen aan. Het verouderde systeem begon te kraken in haar voegen.

Oplossing

Allereerst hebben we afscheid genomen van de handgeschreven programmacode uit het verleden. Het systeem is vanaf de grond opgebouwd met Laravel als open-source backendframework. Voor de gebruikersinterface hebben we Vue gebruikt als frontend-framework vanwege de snelheid en flexibiliteit ervan.

De echte kern van onze oplossing wordt echter gevormd door onze Hexspoor middleware. Met dit systeem kan Hexspoor zelf, door middel van vooraf ingestelde modules, koppelingen tot stand brengen met platformen van hun klanten, waaronder Shopify, Magento, WooCommerce en Exact Online.

Onze Hexspoor middleware zorgt automatisch voor het verzamelen, stroomlijnen en structureren van gegevens. Via een eigen dashboard kan Hexspoor zelf de koppeling van individuele gegevensvelden van A naar B beïnvloeden. Het systeem houdt ook rekening met mogelijke tijdelijke uitval van een van de gekoppelde webshops. Processen worden in dat geval automatisch hervat zodra de connectiviteit is hersteld.

Eindgebruikers